Några rader om Vampyrer

I min egna bokhylla hemma, eller rättare sagt på min byrå så står det 97% böcker som handlar om vampyrer. Vadå vampyrhysteri??

Det är något mystiskt att plocka upp en bok och leva sig in i vampyrernas land och bara glömma bort omvärlden för några timmar. Vem har inte hört talas om The twilight saga och inte fastnat för bokserien? Jag var en utav de första som läste och ägde dessa böcker innan det ens kom på tal om att det skulle bli en film så min vampyr-hets har funnits ganska länge. Jag läste allt som barnböcker om Dracula när jag var liten till bokserier på sju, åtta böcker långa

.

Men på min byrå står det inte bara vampyrböcker utav fanatsy böcker över lag, som någon Dean Kontz bok till någon lite mindre känd författare som D.M Cornish. Vad är det då som gör att jag samlar på mig dessa böcker? För det första så är det mitt brinnande intresse för övernaturliga väsen, fast då talar jag inte om voodoo och spådomar och sånt. Jag litar inte på tv-program som ”Det okända” eller liknande, utan jag tror mer på det oförklarliga som finns i sägner och legender. Tomtar, troll och och andra naturväsen är det som lockar mig, visst tror jag även på spöken och polstergeist men det är oförklarligt.

Det andra som lockar mig till böcker om vampyrer, varulvar, trollkarlar och det övernaturliga är de påhittiga omslagen och de lockande baktexterna. Jag väljer hellre det lite dystra omslaget med blodstänk på än omslaget med en nuna på Zlatan.

Nästa gång ni står där i bokhandeln, loppisen eller biblioteket så låna gärna hem en bok om det övernaturliga, jag lovar er, ni kommer inte kunna släppa boken och kommer verkligen leva er in i deras värld och kommer låna eller köpa fler och fler.


Artiklar